Multe dintre accidentele rutiere din ziua de azi se datorează distragerii din timpul condusului, iar unii experți au constatat faptul că GPS-ul în sine poate o formă de distragere. Deși e mai ușor să conducem folosind navigația GPS, există câteva sfaturi care vă vor ajuta să conduceți în siguranță tot timpul.

Nu setați destinația GPS în timp ce conduceți.
  • Când montați dispozitivul, asigurați-vă că se află la nivelul ochilor pentru al putea vedea clar, fără a avea nevoie să vă luați ochii de la drum. Asigurați-vă că ați montat bine suportul pentru GPS ca să nu vă faceți griji că va cădea în timpul mersului. 
  • Pentru a conduce mai ușor folosin GPS-ul, trebuie să știți cum să folosiți dispozitivul. Trebuie să vă folosiți și de măsurile de siguranță ale dispozitivului cum ar fi operarea vocală. Luați-vă timp să vă familiarizați cu GPS-ul înainte de a-l folosi pentru călătorii lungi.  
  • Verificați dacă destinația a fost adăugată corect. De asemenea, trebuie să știți întregul traseu în general. Dacă intenționați să utilizați GPS-ul pentru a face o călătorie, nu uitați să programați și să setați destinația înainte de a părăsi casa. 
  • Nu setați destinația GPS în timp ce conduceți. Pentru aceasta, puteți utiliza o aplicație cu indicații vocale. Cele mai bune tipuri de mașini care utilizează navigația GPS oferă feedback șoferilor, dându-le mai mult timp pentru a se pregăti treacă intre pe străzi și benzi. Indicațiile vocale ajută la prevenirea distragerii nedorite care apare atunci când vă luația privirea de la drum pentru a verifica GPS-ul. În cazul în care direcția vocală nu este disponibilă, puteți cere pasagerului să se uite la GPS pentru a vă oferi indicații, astfel încât să puteți rămâne atenți la drum. 
  • Urmați indicatoarele de trafic și așteptați-vă ca unele modificări nu fie afișate pe dispozitiv. GPS. Totul constă în a fi mereu atent la drum și nu pe dispozitiv. Dacă GPS-ul vă recomandă să faceți stânga, chiar dacă există un semn clar care vă spune să nu intrați, nu vă luați după GPS. Sunt multe persoane care mor în fiecare an pentru că au urmat GPS-ul ca pe o comandă în loc de o simplă sugestie.
  • Actualizați dispozitivul pentru a fi siguri că folosiți cele mai actuale date pentru planificarea rutelor. Deși GPS-urile pot avea numeroase hărți disponibile, e absolut necesar să actualizați firmware-ul în mod regulat. Actualizând firmware-ul veți avea acces la servicii de calitate. Să aveți în vedere că GPS-ul este doar o unealtă, ceea ce înseamnă că poate da greși. Niciodată să nu credeți vă știe exact ce se întâmplă pe drum și actualizați-l la timp. Bazați-vă pe simțuri în primul și primul rând, și pe GPS în al doilea rând.

Citiți și următorul articol: Cunoașteți avantajele achiziționării unei huse de telefon Samsung 

Postări din aceeași categorie: