Dacă sunteți în căutarea unui computer nou, există diverși factori care vă vor ghida să cumpărați cel mai bun pentru nevoile dvs.

Indiferent dacă cumpărați un computer pentru desktop pentru prima dată sau o actualizare la cea veche, mai jos sunt cele care trebuie să țineți cont:

Memorie RAM

Un computer de desktop (https://anni.si/racunalnistvo/namizni-racunalniki/) a standardizat pe memoria DDR3 de mulți ani, în care majoritatea oamenilor nu s-au gândit la memorie decât costul. Astăzi, DDR4 își croiește drumul către piață, ceea ce înseamnă că consumatorii ar trebui să știe ce tip de sistem oferă.

RAM pentru computer
Computer memorie RAM

În ceea ce privește cantitatea, este minunat să ai cel puțin 8 gigabyte de memorie, totuși 16 GB oferă o performanță pe termen lung mult mai bună. Rețineți că viteza de memorie poate afecta performanța. Cu cât memoria este mai rapidă, cu atât performanța este mai bună.

Procesoare

Opțiunile pentru procesoare sunt mai dificile astăzi decât înainte. Dar este încă o alegere între procesoarele Intel și AMD. Intel este mult mai bun din punct de vedere al performanței și AMD este excelent pentru bugete și eficiență.

Diferența vine în ceea ce privește numărul de nuclee din procesor, precum și viteza relativă a acestuia. Acum, fiecare companie are un sistem de evaluare a performanței care nu este ușor de comparat.

Drivere optice

Desktop-urile sunt echipate cu arzător DVD, dar nu sunt necesare în zilele noastre, în special cu existența unui PC cu factor de formă mică. Vitezele diferă ușor, totuși trebuie să fie de cel puțin șaisprezece ori pentru o viteză înregistrată, cu excepția cazului în care este un mini sau mic computer care folosește unitatea de laptop și trebuie să ofere viteze de 8 ori.

Hard disk-uri

Spațiul de stocare pentru majoritatea calculatoarelor depinde de hard disk-ul obișnuit, însă mai multe desktop-uri au acum drivere de stare solidă pentru memorie în cache sau pentru stocare. Hard disk-urile se reduc până la viteză și dimensiune. Cu cât este mai mare și mai rapid unitatea, cu atât capacitatea și performanța sunt mai bune. Pe desktop, este bine să ai cel puțin un terabyte sau mai multe spații de stocare.

Plăci video

Tehnologia plăcilor video pare să se schimbe la fiecare 6 luni. Dacă nu efectuați grafică 3D, grafica integrată ar putea fi în regulă. Placa grafică dedicată ar conta dacă veți folosi computerul pentru desktop pentru jocuri.

Unele dintre aspectele pe care trebuie să le luați în considerare sunt performanțele, conectorii de ieșire, cantitatea de memorie a cardului și versiunea Direct X acceptată.

Monitoare

Dacă luați în considerare un computer desktop complet, acesta de obicei dispune de un monitor încorporat, dar trebuie să luați în considerare trăsăturile ecranului. Fiecare monitor folosit în aceste zile se bazează pe tehnologia LCD și singura preocupare reală este legată de costul și dimensiunea monitorului. Unele probleme includ culoarea, care poate fi un factor important pentru cei care doresc să utilizeze computere desktop pentru proiecte grafice.

Conectori externi

O mulțime de periferice și upgrade-uri la computer se conectează prin interfețele externe, mai degrabă decât prin carduri interne. Verificați pentru a cunoaște tipul de porturi externe și numărul acestor porturi disponibile pe computer. Este perfect să ai un computer cu cel puțin 6 porturi USB.

Postări din aceeași categorie:

    Nici unul găsit