Vrei să începi un blog sau o nouă afacere online? Dacă o faci, va trebui să înregistrezi un nume de domeniu. Ți-e frică deja? Nu te: înregistrarea domeniului este o operațiune simplă, pe care o poți efectua în totală autonomie și cu mare satisfacție personală odată ce tranzacțiile au fost finalizate. Sunteți gata să începeți? 

Înregistrarea domeniului: de ce aveți nevoie 

Primul pas în construirea unui proiect web este să găsești un nume de domeniu bun și să-l înregistrezi. La fel ca și pentru registrul personal, site-urile web (studio4web.com) au nevoie și de o înregistrare care nu este altceva decât înregistrarea domeniului. Pentru ce este? Pentru a vă asigura că acel nume este unic și că concurenții dvs. nu îl folosesc incorect sau îl pot lua. Aceasta este o înregistrare care vă va identifica ca unic proprietar. 

Vrei să începi un blog sau o nouă afacere online? Dacă o faci, va trebui să înregistrezi un nume de domeniu.

Ce este înregistrarea unui domeniu? 

Înainte de a începe, să trecem prin elementele de bază, astfel încât să ne asigurăm că suntem bine aliniați și că nimic nu este lăsat la voia întâmplării. 

Ce este un nume de domeniu? 

Un nume de domeniu este adresa dvs. de site pe care utilizatorii o introduc în browser pentru a vă vizita site-ul. De exemplu, corlorossi.com. 

Mai simplu, dacă vrem să ne gândim la site-ul dvs. ca la o casă, numele domeniului dvs. va fi adresa sa completă cu un număr de casă. De ce am trecut de la nume la numere? Întregul Internet este o rețea uriașă de calculatoare. Fiecărui computer i se atribuie un număr care se numește adresă IP și arată astfel: 00.000.00.0 

Inregistrarea domeniului este o operațiune simplă, pe care o poți efectua în totală autonomie și cu mare satisfacție personală odată ce tranzacțiile au fost finalizate.

Acum, aceasta nu este o adresă ușor de reținut. Imaginați-vă că trebuie să utilizați aceste tipuri de adrese pentru a vă vizita site-urile web preferate. Și imaginați-vă că viitorii dvs. clienți trebuie să facă același lucru. Pentru a rezolva această problemă, au fost inventate nume de domenii. 

Numele de domenii pot conține litere și numere, ceea ce îi ajută pe proprietarii de afaceri să creeze nume de marcă pentru adresa site-ului lor web. Ceea ce, evident, necesită înregistrarea domeniului datorită celor de mai sus. 

Când este necesară înregistrarea domeniului? 

În prezent, sunt deja înregistrate peste 140 de milioane de nume de domenii care se termină în .com. Aceasta înseamnă că toate numele de domenii bune sunt înregistrate pe măsură ce citiți. Este posibil ca cineva să înregistreze un nume de domeniu la care vă gândiți, așa că este inteligent să înregistrați un nume de domeniu imediat ce vă gândiți la o idee. Înregistrarea instantanee a domeniului este ceva care costă puțin și nu vei regreta. 

Primul pas în construirea unui proiect web este să găsești un nume de domeniu bun și să-l înregistrezi.

Acesta este motivul pentru care toți antreprenorii inteligenți înregistrează în mod proactiv nume de domenii chiar înainte de a începe o afacere. Numele de domenii sunt ieftine și le puteți înregistra timp de un an. Dacă decideți să nu urmăriți ideea de afaceri online, le puteți lăsa să expire și în acel moment înregistrarea domeniului va fi permisă altcuiva. 

Concluzia este că, dacă vă gândiți serios să construiți o afacere, atunci ar trebui să continuați imediat cu înregistrarea domeniului. Vă va ajuta să vă protejați identitatea mărcii, numele companiei și chiar ideile viitoare de afaceri. 

Trebuie să creez un site web pentru a înregistra domeniul? 

Nu, nu aveți nevoie de un site web pentru a continua cu înregistrarea domeniului. Puteți înregistra un nume de domeniu și puteți crea un site web ulterior. De asemenea, puteți să înregistrați un nume de domeniu și să configurați un site web temporar sau o pagină „în curând”.

Mulți antreprenori tratează numele de domenii ca pe un imobil digital, așa că înregistrează un nume de domeniu bun și îl păstrează pentru cumpărătorul potrivit care va dori să-l cumpere la un preț mai mare decât cel plătit pentru înregistrarea domeniului lor. 

Cum să alegi cel mai bun nume pentru înregistrarea domeniului 

Numele de domenii joacă un rol foarte important în identitatea și succesul site-ului dvs. web, motiv pentru care alegerea unui nume este poate cea mai grea parte a procesului de înregistrare a domeniului. Este important să te gândești cu atenție la el dar este important și să nu te gândești prea mult la el, altfel nu vei trece niciodată de faza de cercetare. Asigurați-vă că este în concordanță cu activitatea pe care o aveți în vedere și că este simplu de pronunțat dar și de tastat și că nu este prea lung. Odată ce ai ales, poți continua cu înregistrarea domeniului și te pregătești să faci afaceri! 

Postări din aceeași categorie: